рф вийшла на важливу трасу на Донеччині – в ISW розповіли, як це вплине на події на фронті

рф вийшла на важливу трасу на Донеччині – в ISW розповіли, як це вплине на події на фронті

Російські війська досягнули своєї тактичної мети та вийшли на трасу О-0532 біля Вугледара на Донеччині. У них за мету стоїть перерізати українську наземну лінію зв’язку, яка з’єднує Вугледар і Костянтинівку.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики підкреслюють, що попори те, що окупантам вдалося вийти на цю трасу О-0532, особливих успіхів їм це не принесе.

"Російські позиції вздовж шосе, мабуть, не віщують тактично значимих чи швидших російських успіхів у цьому районі. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 серпня, показують, що російські війська нещодавно підійшли до ділянки траси О-0532 на південний захід від Костянтинівки і захопили її", - пояснили експерти.

Фахівці ISW наголошують, що російські джерела давно вважали перекриття шосе та порушення українських наземних ліній зв’язку (GLOCs) у Вугледарі головною тактичною метою на південний захід від Донецька. Вони вважали, що це дозволить росії змусити українські сили відійти з позицій у Вугледарі та навколо нього.

У звіті також повідомляється, що війська російських окупантів нещодавно активізували наступальні операції на південний захід від Донецька.

Зокрема вони провели кілька дорогих механізованих штурмів у цьому районі.

"Просування росіян до автомагістралі Вугледар-Костянтинівка, ймовірно, є результатом цього посилення наступальних зусиль, але російські досягнення на південний захід від Донецька продовжують бути поступовими. Українські сили мають інші GLOC, що ведуть до Вугледара, і перекриття автомагістралі O-0532 не суттєво погіршує здатність України утримувати та постачати позиції в районі Вугледара", - пояснили в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, що у розвідці Британії пояснили, чому кількість втрат росіян на фронті зменшилась.