На Луганщині росіяни ведуть політику нищення всього українського, – Власенко

На Луганщині росіяни ведуть політику нищення всього українського, – Власенко

На окупованій території Луганської області триває деукраїнізація місцевого населення. Загарбники призначають на керівні посади російських громадян.

Про це в ефірі “Апостроф” розповів керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

“Вся кампанія побудована на русифікації, деукраїнізації місцевих мешканців. На сьогодні більшість керівників так званої “лнр” – це вже представники російської федерації. Дуже багато наїжджих представників силових структур. Працюють росіяни у закладах соціальної інфраструктури, медичних закладах, освітніх. Вони активно запроваджують певні обмеження для всього українського починаючи з документів, закінчуючи літературою”, – сказав він.

Власенко також зазначив, що у школах в окупації створили уповноважених з пропагандистської роботи. Також, за його словами, діє дуже багато молодіжних проросійських рухів, які пропагують ідею “руського міру”, мілітаризують українську молодь, залучаючи її до опанування навичок бойових дій.

“Пропаганда працює в основному через телебачення, радіо та друковані засоби масової інформації. Дуже багато відбувається різних тренінгів, навчань місцевих колаборантів, журналістів, чиновників. Тому глобальна ідея русифікації, асиміляції місцевого населення, нищення всього українського відбувається”, – поділився керівник РДА.

Нагадаємо, в окупованому Луганську демонтували пам'ятні знаки «Жертвам сталінських репресій» та «Жертвам Голодомору».

Також окупанти русифікували пам’ятну дошку Заслуженому будівельнику України Петру Новікову у Сєвєродонецьку.