Лисичанськ, Кремінна, Білокуракине: за пособництво ворогу засудили трьох псевдоочільників райавтодорів

На Закарпатті за пособництво ворогу засудили трьох псевдоочільників райавтодорів з Луганщини

За публічного обвинувачення прокурорів Закарпатської обласної прокуратури трьох керівників райавтодорів з Луганщини заочно засудили за пособництво державі-агресорці (ч. 2 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що перед окупацією регіонів чоловіки очолювали філії держпідприємства «Луганський облавтодор» – Білокуракинський, Кремінський та Лисичанський райавтодори. Після захоплення представниками зс рф органів державної влади, місцевого самоврядування, а також державних та комунальних підприємств, засуджені не евакуювали свої підрозділи на підконтрольну Україні територію.

«Громадяни пішли на співпрацю з ворогом і почали надавати йому допомогу, діяли на користь окупаційної влади. Вони прийняли пропозицію очолити незаконно створені на базі українських підприємств «райавтодори», підконтрольні «лнр», – йдеться у повідомленні.

Крім того, вони передали в користування НЗФ адмінбудівлі та спецтехніку для укладання доріг, навантажувачі, трактори та вантажні автомобілі, якими раніше володіли державні райавтодори.

Ужгородський міськрайонний суд розглянув провадження щодо трьох жителів Луганщини за спеціальною процедурою «in absentia» та ухвалив рішення засудити псевдоочільників:

  • Лисичанського райавтодору – до 11 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на 12 років і з конфіскацією майна;
  • Кремінського райавтодору – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на 10 років і з конфіскацією майна;
  • Білокуракинського райавтодору – до 11 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на 10 років і з конфіскацією майна.

Наразі вироки набрали законної сили.

Нагадаємо, Ужгородський суд дав 10 років тюрми пособнику окупантів з Кремінського автодору.