ISW підрахував, скільки території України захопили війська рф за останні тижні

ISW підрахував, скільки території України захопили війська рф за останні тижні

Американський інститут війни (ISW) підрахував, що війська рф з 14 червня захопили приблизно 290 квадратних кілометрів території України на Донбасі.

Про це йдеться у звіті ISW.

У ньому зазначається, що секретар Ради безпеки росії та колишній міністр оборони Сергій Шойгу сильно перебільшив просування росії в Україні з середини червня 2024 року.

Інститут зауважує, що 6 серпня Шойгу заявив, що російські війська захопили 420 квадратних кілометрів території України з 14 червня 2024 року, коли президент росії володимир путін окреслив це як його безкомпромісні вимоги капітуляції України і передумови "мирних" переговорів.

"ISW має докази, які підтверджують, що з 14 червня російські війська захопили приблизно 290 квадратних кілометрів", - йдеться у звіті.

Російські війська збільшили інтенсивність своїх штурмів на Торецькому напрямку в ніч на 18 червня після того, як протягом 2024 року вони були в цілому бездіяльними на цій ділянці фронту.

"ISW не спостерігав великих або значущих з точки зору операцій успіхів росії на Торецькому чи Авдіївському напрямку з 14 липня, хоча російські сили досягли тактичних успіхів на цих напрямках з 14 липня", - зазначається у звіті.

Російське військове командування неодноразово перебільшувало російські територіальні наступи в Україні, наголошує ISW.

Нагадаємо, станом на 6 серпня армія рф просунулася на покровському напрямку на Донеччині і знаходиться приблизно у 17 км від міста Мирноград, що поблизу Покровська.