У росії скаржаться, що ЗСУ зайняли 11 сіл у Курській області: Генштаб нічого не коментує

У росії скаржаться, що ЗСУ зайняли 11 сіл у Курській області: Генштаб нічого не коментує

Російські ЗМІ та пропагандистські пабліки стверджують, що ЗСУ зайняли кілька сіл у Курській області після прориву кордону. 

Як повідомляє телеканал "Дождь", ЗСУ залишаються на території Курської області.

"Телеграм-канал "Рибар" вночі писав про те, що українські військові зайняли села Миколаєво-Дар'їно, Дар'їно та Свердликове. Офіційного підтвердження цієї інформації немає", - йдеться у повідомленні.

Головний позаштатний хірург Курської області Андрій Локтіонов заявив, що число постраждалих внаслідок атаки у Курській області збільшилося до 28 осіб.

За його словами, йдеться про місцевих мешканців Суджанського та Коренівського районів області. Локтіонов заявив, що серед постраждалих є працівники швидкої допомоги.

Вріо губернатора регіону Олексій Смирнов вранці 7 серпня заявив, що область "протягом доби героїчно протистоїть атакам". За його словами, екстрені служби переведені на посилений режим роботи.

Російське Міноборони вранці відзвітувало про знищення чотирьох безпілотників над Курською областю, віро губернатора регіону Смирнов заявив про дві збиті ракети.

Ще один російський мілітарі-паблік пише, що ЗСУ зайняли 11 сіл у Курській області. Українське командування ситуацію не коментує.

Військовий експерт, офіцер армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін зазначив, що тактика перенесення війни на територію рф є вірною.

"Тобто ЗС РФ зараз почнуть працювати своїми селами та містами, а не українськими. Якщо росіяни не брешуть про 11 населених пунктів, перенесення війни на територію росії йде успішно. Будь-що краще, щоб згоріла і була стерта якась Суджа, ніж ще один український Вовчанськ. У цьому є логіка перенесення війни на територію ворога — щоб горіла і руйнувалася його територія, а не твоя. Щоб горіли його міста та страждали його мешканці, а не твої", - зазначив він.

Левін додав, що Кремль дуже боявся війни на території рф від початку.

"Москві завжди було важливо ізолювати війну строго на території України — перетворити її на свій кривавий заповідник. З цієї жахливої ​​логіки треба завжди і всіма правдами і неправдами виходити і нести війну на територію ворога ударами, наступами, атаками, рейдами, спецопераціями, підтримкою місцевих повстанців та бойовиків тощо", - вважає він.

Російська журналістка "7х7" Катерина Лобановська розповіла DW, що влада Курської області не організувала евакуацію населення.

"Зі спілкування з місцевими жителями ми дізналися, що ніякої централізованої евакуації взагалі немає, люди виїжджають самі, ніякої допомоги від адміністрації немає", - сказала вона. При цьому, за словами журналістки, мешканців прикордонних селищ у Курській області просять обмежити пересування.

Український журналіст Юрій Ніколов зазначає, що бої в Курській області не вразили західні медіа, а відсутність коментарів з боку української сторони спонукає західних журналістів брати російську інформацію.

"У західних медіа наша операція не викликала жодного ажіотажу. Тільки у Reuters аж десь у глибині знайшов новину та ще й із таким заголовком: "Міноборони росії заявляє, що Україна продовжує авіаудари по Курську". Тобто рейтерс взяли інфу про нашу вилазку у ворожих джерел. І в результаті просто зацініть якогось інформаційного ефекту досягли наші планувальники - у статті прямо пишуть, що нападали ми незрозуміло (навіщо), але по ходу вдарили по машині швидкої, вбили лікаря, і підпалили церкву", - зазначає Ніколов.

Нагадаємо, 6 серпня, розпочалися прикордонні бої в Курській області рф біля сіл Курилівка та Гончарівка. Влада Курської області заявила про спроби прориву кордону з боку України.

Українські ЗМІ з посиланням на джерела в ГУР Міноборони написали, що у цих діях точно не залучені бійці "Російського добровольчого корпусу", які воюють в складі ЗСУ.