В Україні запрацював мобільний застосунок "Армія+", який звільнить ЗСУ від "паперової роботи"

В Україні запрацював мобільний застосунок "Армія+", який звільнить ЗСУ від паперової роботи

В Україні запустили роботу мобільного застосунку "Армія+", за допомогою якого військовослужбовці зможуть надсилати командирам електронні рапорти.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що "Армія+" стартує з базових функцій, а згодом його наповнять новими.

"Мета цього застосунку в тому, щоб звільнити українську армію від марудної паперової роботи. Щоб командири і солдати не витрачали свій час на застарілу і нікому не потрібну бюрократію та заповнення паперів. Починаємо з рапортів – спочатку електронні рапорти, – а продовжимо обхідними та всіма іншими паперами", - зазначив Зеленський.

Він додав, що "за кілька хвилин і кліків можна зробити те, що зараз займає щонайменше години та дні".

"Також буде Армія ID", - зазначив Зеленський.

Він розповів, що у застосунку будуть курси і навчальні програми, а також оформлення соціальних послуг, медичних довідок, захищені військові чати, кредитування й інші функції.

Нагадаємо, застосунок "Резерв+" з'явився 18 травня у день набуття чинності нового закону про мобілізацію, згідно з яким усі військовозобов'язані мають оновити свої дані до 18 липня.

У ньому відпочатку було багато помилок, одна з яких - відображення статусу "у розшуку" для тих, хто оновив свої дані. У такому випадку необхідно було знову йти до ТЦК. Згодом цю помилку виправили. Тепер у  "Резерв+" відображається статус заброньованого працівника, а також там з'явився електронний військово-обліковий документ.