Наближений до путіна російський олігарх назвав війну в Україні "божевіллям"

Наближений до путіна російський олігарх назвав війну в Україні "божевіллям"

Російський мільярдер Олег Дерипаска назвав війну в Україні "божевіллям", розкритикував російські витрати на оборону та закликав до негайного припинення вогню.

Про це він сказав в інтерв'ю японському виданню Nikkei Asia.

Якби не можливість торгувати з азіатськими країнами, російська економіка давно пішла б на дно: рятувальним колом для росії став експорт товарів до Індії та Китаю, сказав Дерипаска.

Він також сказав, що він був у Японії, щоб представляти росію в останній день зустрічі Ділової консультативної ради АТЕС на початку цього місяця, і розкритикував витрати своєї країни на оборону, назвавши війну в Україні "божевільною".

"Якщо ви хочете зупинити війну, спершу потрібно припинити вогонь", - сказав він, закликавши до "негайного, безумовного припинення вогню" в Україні.

Видання зауважило, що Дерипаску "вважають близьким до президента рф володимира путіна".

У 2022 році він засудив вторгнення рф в Україну, але потім не був настільки публічно критичним після того, як у грудні 2022 року російська влада захопила готельний комплекс, який йому належав у Сочі.

Відповідаючи на запитання про його нинішні стосунки з путіним, Дерипаска відмовився сказати, чи близькі вони. "Змін немає", - сказав він, не уточнюючи подробиць.

"Вони [Кремль] не чіпають мене, ми не чіпаємо політику", — сказав він, наголошуючи на своїй ролі бізнесмена.

Нагадаємо, четвертий день іде операція у Курській області рф, яку не коментує українське війскове командування і політична влада. За повідомленням росМІ, українські військові контролюють більше десятка населених пунктів і газорозподільчу станцію "Суджа". 

У селі Октябрське Рильського району Курської області вночі, 9 серпня, згоріла колона армії рф, яка йшла на підкріплення до місць бойових дій.

Армія росії могла втратити до півтисячі солдатів унаслідок цього удару