Сенатори США про курську операцію: "путін почав це, надеріть йому зад"

Сенатори США про курську операцію: "путін почав це, надеріть йому зад"

Двопартійна делегація сенаторів США під час офіційного візиту до Києва 12 серпня прокоментувала події у Курській області.

Як повідомляє "Радіо Свобода", висловилися сенатори республіканець Ліндсі Грем і демократ Річард Блументаль.

"Що я думаю про Курськ? Сміливо, блискуче, красиво. Так тримати! путін почав це, надеріть йому зад", – сказав Грем.

Його підтримав Блументаль, заявивши, що операція ЗСУ на курському напрямку – історична.

"Сьогоднішній день – це день надії, більшої надії, ніж я бачив під час усіх моїх поїздок сюди. Прорив у напрямку Курська – історичний. Це сейсмічний прорив. Це хороша, велика новина, яка обіцяє ще більше потенційних проривів... Але головна новина в тому, що Україна в росії. Вона переносить боротьбу на територію росії", – зазначив сенатор Блюменталь.

За його словами, українська операція на Курському напрямку змусить росію перекинути туди війська з інших місць фронту.

Водночас обидва сенатори звернулися до адміністрації Байдена зняти обмеження щодо використання наданої Україні американської зброї.

"Дозвольте цим людям воювати. Дайте їм зброю, необхідну для перемоги у війні, яку вони не можуть собі дозволити програти. Що стосується F-16, все це дуже довго, вони вже в Україні, так дайте можливість їх використовувати. Давайте тренувати українських пілотів", – зазначив Грем.

Блументаль додав, що "Ми хочемо донести до адміністрації повідомлення про те, що вона повинна дати Україні більше гнучкості і можливостей у використанні зброї, яка була надана, щоб завдати удару глибше за лінію фронту, яка зараз існує. Є певні обмеження і питання дозволів. Ми сподіваємось їх усунути. Розширення повноважень є надзвичайно важливим з точки зору тактики і, зрештою, стратегії".

Нагадаємо, Уряд Великої Британії не дав Україні схвалення на використання ракет Storm Shadow в рамках наступу на Курськ.