Житло для ВПО: Сєвєродонецька МВА залучила фахівців для оцінки стану будівель у Дніпрі та Кривому Розі

Житло для ВПО: Сєвєродонецька МВА залучила фахівців для оцінки стану будівель у Дніпрі та Кривому Розі

Сєвєродонецька МВА залучила спеціалістів для детального аналізу технічного стану будівель у Дніпрі та Кривому Розі щодо можливості використання для розміщення ВПО.

Про це йдеться у відповіді заступника начальника Сєвєродонецької МВА Олега Кузьмінова на запит “Сєвєродонецьк онлайн”.

У липні Сєвєродонецька МВА створила комісію, яка мала обстежити вільні приміщення у Дніпропетровській області щодо можливості їхнього використання під житло для розміщення ВПО. Ці приміщення запропонувало Регіональне відділення Фонду держмайна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській області.

Результати обстеження керівнику МВА мали надати до 30 липня 2024 р.

На запит “Сєвєродонецьк онлайн” щодо того, про які саме приміщення йдеться та якими є результати обстеження, в МВА відповіли, що комісія обстежила 5 будівель: 2 - у Дніпрі (по вул. Гагаріна та Фучіна) та 3 - у Кривому Розі (по вул. Костенка, Героїв АТО та Бикова).

“На даний момент залучені відповідні фахівці та спеціалісти для проведення більш детального та поглибленого аналізу технічного стану вищеперелічених будівель”, - йдеться у відповіді.


 

Також у МВА додали, що за результатами роботи фахівців планують додатковий розгляд питань:

  • щодо можливості використання обстежених будівель під житло для розміщення ВПО;
  • щодо передачі будівель на баланс Сєвєродонецької МВА;
  • щодо виділення бюджетного фінансування для проведення капітальних ремонтних робіт даних будівель.

“Наразі робота у даному напрямку триває”, - зазначили у МВА.

Нагадаємо, парламентська тимчасова спеціальна комісія з питань захисту ВПО підготувала законопроєкт щодо інвентаризації нерухомості та створення інтерактивної карти доступного житла для тимчасового розміщення ВПО.

За словами члена Комітету Верховної Ради з питань прав людини Сергія Козира, серед 2200 об’єктів майна державної та комунальної форми власності, яке можна використати для тимчасового розміщення ВПО, 200 об’єктів станом на серпень 2024 року вже готові для заселення.