Уряд знизив перший внесок за програмою «єОселя»

Уряд знизив перший внесок за програмою «єОселя»

На виконання доручення президента України Уряд ухвалив зміни до програми «єОселя». Перший внесок для громадян віком до 25 років знизили до 10%.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Очікуємо, що частка молоді серед користувачів програми зростатиме. Молоді родини матимуть більші можливості для купівлі нерухомості та забезпечення власного добробуту», – йдеться у повідомленні.

За словами Шмигаля, загалом вже понад 12 тисяч українських родин скористалися програмою «єОселя». Серед них військовослужбовці, правоохоронці, педагоги, медики, науковці.

Нагадаємо, заступниця міністра економіки України Надія Бігун у липні повідомляла, що від початку року 153 ВПО отримали кредити на придбання житла за програмою «єОселя». Усього у 2024 році видали 5266 таких пільгових кредитів.

За оцінкою партії «Слуга народу», «єОселя» практично не працює для ВПО та ветеранів. Голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк наголосила, що посадовці виявили деякі недоліки, які має виправити уряд. Також направили відповідне звернення до прем’єр-міністра.

Довідково: програма «єОселя» почала свою роботу у жовтні 2022 року. Реалізовують її у Міністерстві економіки спільно з Міністерством цифрової трансформації та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами «єОселі» є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк, Sense Bank, Банк Кредит Дніпро, МТБ Банк і ТАСКОМБАНК.