В Україні з наступного тижня можуть знову відключати електроенергію

В Україні з наступного тижня можуть знову відключати електроенергію

Україна наступного тижня може повернутися до застосування графіків відключень електроенергії через ріст її споживання у спекотну погоду.

Про це під час телемарафону повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

"Те, що ми спостерігатимемо наступного тижня (прогноз погоди, - ред.), може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень", - сказала вона.

Гринчук закликала споживачів ощадливо користуватися електроенергією, не вмикати потужні електроприлади в ранкові та вечірні години пікового навантаження, не користуватись кондиціонерами без нагальної потреби.

Нагадаємо, пік відключень електроенергії влітку в Україні припав на липень, коли температура повітря сягала +40 протягом декількох тижнів. З 20 липня відключення поступово скасували.

Експерти з енергетики, урядовці та нардепи заявляли, що відключення, які пережили українці у липні, можуть бути "репетицією" зимових відключень електроенергії.

У Раді радять усім бути готовими до того, що за температури у –10 градусів, українці будуть зі світлом лише по 12-14 годин на добу, а по 10 годин – без нього. Це може бути середньостатистичним сценарієм цієї зими.