Служать у правоохоронних органах окупантів: підозру оголосили двом жителям Луганщини, ще одну - судитимуть

Служать у правоохоронних органах окупантів: підозру оголосили двом жителям Луганщини, ще одну - судитимуть

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини двом громадянам повідомили про підозру у добровільному зайнятті посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювані ‒ мешканці регіону з проросійськими поглядами.

Перший ‒ колишній капітан міліції, який почав підтримувати ворога ще з 2014 року. Надалі залишався на тимчасово окупованій території області в Антрациті. Після повномасштабного російського вторгнення окупанти призначили його “начальником відділу мвс рф “Антрацитівський”.

Дотепер він очолює псевдоправоохоронний орган та курує діяльність щодо забезпечення громадського порядку та безпеки на території захопленого району.

Друга фігурантка у березні 2022 року стала “помічником прокурора” у “прокуратурі Міловського району лнр”. Слідство встановило, що вона виконує накази вищого керівництва та допомагає виявляти проукраїнськи налаштованих мешканців.

Також прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректорки Старобільського центру професійного розвитку педагогічних працівників. Вона у 2023 році вступила на службу до “відділу мвс рф” “Старобільський”, де обійняла рядову посаду. Наразі її оголосили у розшук.

“Усі особи сприяють становленню й функціонуванню правоохоронної системи держави-агресора у захоплених населених пунктах Луганщини”, - наголосили у прокуратурі.

Досудове розслідування ведуть слідчі СУ ГУНП в Луганській області та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, “директорки” шкіл з Луганщини отримали підозри за впровадження стандартів освіти окупантів.