Der Spiegel: Попри наступ на Курську обасть, рф не послаблює бойові дії на Донбасі

 Der Spiegel: Попри наступ на Курську обасть, рф не послаблює бойові дії на Донбасі

Частина української армії, яка терміново необхідна на фронті, наразі перебуває у Курській області. Тоді як рф не збирається зменшувати свої війська на Донеччині.

Про це пише Der Spiegel.

Журналісти вважають дану ситуацію ризикованою для України, додаючи, що сміливість відчаю спонукала Київ піти на такий крок.

"З весни російські війська домоглися великих територіальних успіхів у напрямку міста Покровська. Напередодні голова адміністрації Покровська закликав до евакуації, заявивши, що ворог перебуває лише за десять кілометрів від околиці міста", - нагадали у виданні.

Також експерти зазначили, що окупанти просуваються до Торецька. Там з'явилися перші розвідувальні підрозділи ворога, зокрема Нью-Йорк захопили вже на 80%.

На думку фахівців, чиновники сподіваються, що ситуація у Курській області все ж змусить рф відтягти свої сили зі східного театру бойових дій.

"Ми не можемо дозволити собі стояти на місці й воювати за російськими правилами. Я лише сподіваюся, що у нас також є план подальших дій, який залежить від очікуваної реакції супротивника і враховує всі ризики", - сказав київський військовий аналітик Микола Бєлєсков.

Зокрема ексміністр оборони Андрій Загороднюк вважає, що російське військове командування все ж відведе свої війська з Донецької області.

До того ж зробить вона це, поки не закінчилася осінь, та погодні умови не ускладнили бойові дії.

"Кожен день зволікання в будь-якому випадку ускладнює звільнення територій, це був гіркий урок, який ми, українці, повинні були засвоїти", - заявив він.

Нагадаємо, що в ISW розповіли про просування ЗСУ на території росії.