Начальник Покровської МВА дав прогноз щодо ситуації у громаді: "Номенклатура обстрілів зміниться точно"

Начальник Покровської МВА дав прогноз щодо ситуації у громаді: "Номенклатура обстрілів зміниться точно"

Начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк розповів про ситуацію у громаді, а також про евакуацію та кількість людей, що залишається у місті.

Про це пише Еспресо.

"Є декілька ліній оборони, при кожному місті Донеччини закріплена військова бойова бригада, є певні плани оборони кожного міста. І за завданнями військових ми виконуємо подання і будуємо фортифікаційні споруди разом з обласною військовою адміністрацією, з інженерними військами", - пояснив Добряк.

Він сказав, що також до Покровської громади долучилися ще помічники з деяких регіонів.

"Тому будуємо, але ви бачите, що рашистів вдесятеро більше, тому наші хлопці вимушені подекуди відходити", - заявив Сергій Добряк.

Крім того, він припустив, що, ймовірно, російська армія почне застосовувати артилерію по населених пунктах.

"Номенклатура обстрілів зміниться точно, якщо по нас гатили ракетами С-300, або Торнадо-С, або КАБами не так далеко, то, можливо, буде вже і артилерія", - попередив очільник Покровської МВА.

Згідно з його слів, евакуація населення пришвидшилась. Зокрема з громади планують релокувати перинатальний центр.

"60,5 тисяч людей в громаді, в місті - 46 тисяч, з них у нас в громаді 4 900 дітей, 13 тисяч до повномасштабного вторгнення. Із них, з цих 60,5 тисяч, 15 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які проживають у громаді", - розповів Сергій Добряк. 

Нагадаємо, що росіяни вже у 5 км від Мирнограда і у 10,5 км від Покровська.