Аналітики ISW вважають, що росіяни можуть погодитися на мораторій щодо атак на українську енергетику, проте є нюанс

Аналітики ISW вважають, що росіяни можуть погодитися на мораторій щодо атак на українську енергетику, проте є нюанс

росія, ймовірно, продовжить завдавати ударів по військових об'єктах та промислових підприємствах України, навіть якщо погодиться на мораторій щодо атак по енергетичній інфраструктурі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначено, що основною метою російських ударів по українських енергосистемах обмеження виробництва оборонної промисловості та послаблення здатності Києва захищатися від агресії.

Тому навіть у випадку досягнення домовленостей про мораторій, рф може зосередитись на пряміших атаках на оборонні заводи України для досягнення тієї ж мети.

Крім того, росія, ймовірно, продовжить масовані атаки, щоб змусити Україну витрачати запаси ракет протиповітряної оборони та відтягувати ці системи від фронту для захисту тилових міст.

Як відзначили аналітики, це створить кращі умови для російської авіації атакувати українські війська на передовій.

В ISW вважають, що рф може погодитися на обговорення мораторію через тривалу кампанію ударів України по російських нафтопереробних заводах, які Україна завдає з кінця січня 2024 року.

Зокрема Washington Post пише, що Україна зацікавлена в таких переговорах, оскільки вони відповідають її мирному плану, який містить у собі вимогу припинення росією атак на українську інфраструктуру.

Однак видання не уточнює, що спонукало рф до таких переговорів.

Нагадаємо, що в ISW також спрогнозували події у Донецькій області.