Наступ на Курщині може змінити "порядок денний" на полі бою восени – експерт Defense Express

Наступ на Курщині може змінити "порядок денний" на полі бою восени – експерт Defense Express

На думку директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згуреця, що наступ Збройних сил на Курщині орієнтований на осінній період та формуватиме зовсім інший порядок денний на фронті.

Про це він висловився в етері Еспресо.

"Щодо подій у Курській області, то зараз таке враження, що вороги намагаються блокувати фланги, фронтальні просування до Курська та Курчатова. З іншого боку, нам треба створити більше загроз, які примусять противника перекидати туди резерви", - прокоментував ситуацію Згурець.

Водночас він додав, що питання може полягати в тому, що ситуація по Курській області буде не єдиною активною ділянкою, де будуть діяти ЗСУ.

"Таким чином, насамперед потрібно, аби загарбник перекидав свої сили, які на сьогодні в нього є достатньо обмеженими", - зазначив експерт.

Він пояснив, що зараз всі свої сили росія кидає на Покровський напрямок, де є просування в бік лінії оборони Гродівка – Новогродівка. Там лінія оборони підготовлена, але має перевагу й у живій силі, і в техніці, і в артилерії. Тому це позначається на лінії фронту.

"Операція, яка пов'язана з Курським напрямком, можливо, ще з якимось напрямком, якраз і має певним чином зменшити просування ворога. Поки ще цього не відбувається. Але, на мою думку, через певний час вплив Курської операції має позначитися на всій лінії фронту", - сказав Сергій Згурець.

Він заявив, що це, можливо, буде не завтра, а через місяць, тому що це дії, які орієнтовані на осінній період. А події на Курщині формуватимуть інший порядок денний на полі бою.

"Однак зазначу, що існують і переваги, і ризики цієї операції", - підсумував військовий експерт.

Нагадаємо, що в ISW вважають, що поточні дії рф чи України не допоможуть жодній зі сторін виграти війну.