Військові ЗСУ, які воюють у Курській області, отримають усі виплати та преференції: Рада ухвалила закон

Військові ЗСУ, які воюють у Курській області, отримають усі виплати та преференції: Рада ухвалила закон

Верховна Рада ухвалила проєкт закону №11483 про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" стосовно військових, які воюють на території рф.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос").

В цілому "за" проголосував 321 нардеп.

"Закон гарантує військовим, що воюють у рф, зокрема в Курській області, такі ж виплати та преференції, як на передовій", - зазначив Железняк.

У пояснювальній записці до проєкту закону йдеться, що прийняття відповідного закону сприятиме забезпеченню однакового тлумачення та застосування на практиці положень Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

І як наслідок – унеможливить звуження гарантій соціального і правового захисту окремої категорії військовослужбовців та членів їх сімей, насамперед тих військовослужбовців, які виконують військовий обов'язок на території держави-агресора під час їх безпосередньої участі у здійсненні та/або забезпеченні здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України.

Нагадаємо, 19 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що зараз Україна контролює понад 1250 квадратних кілометрів і 92 населених пункти Курщини

Зеленський заявив, що Україна досягає своїх цілей, які, за словами офіційних осіб, включають розтягування російських військ, створення "буферної зони" на території росії та прагнення припинити війну на справедливих умовах.