Дениса Денищенка призначили заступником голови Луганської ОВА

Дениса Денищенка призначили заступником голови Луганської ОВА

Денис Денищенко обійняв посаду заступника голови Луганської ОДА з питань цифрового розвитку, євроінтеграції, міжнародного співробітництва, координації міжнародної технічної допомоги.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

У коментарі “Сєвєродонецьк онлайн” Денищенко зазначив, що очікував на це призначення: “Пропозицію очікував, документи були подані ще у березні, але через деякі адміністративні моменти (перевірки НАЗК тощо) цей процес трохи затягнувся”.

Держслужбовець підкреслив, що куруватиме міжнародний напрямок, а саме міжнародно-технічну допомогу, міжнародне співробітництво та європейську інтеграцію. А також напрямок цифрової трансформації.

Своїми завданнями у цьому напрямку Денищенко бачить:

  • Налагодження стійкої комунікації з іноземним регіоном для організації роботи зі взаємовигідного партнерства за визначеними напрямками;
  • Участь у реалізації спільних проєктів, які фінансуються за рахунок міжнародних донорів, програм ЄС, США тощо;
  • Пошук проукраїнських субʼєктних політичних лідерів та забезпечення їхньої особистої участі у налагодженні звʼязків та реалізації проєктів міжнародної міжрегіональної співпраці;
  • Просування проукраїнської позиції для забезпечення підтримки українських інтересів на міжнародному міжрегіональному рівні;
  • Пошук додаткових ресурсів для підтримки життєдіяльності українських громад та регіонів;
  • Пошук інвестицій в економічний сектор регіону;
  • Підтримка українців за кордоном.

За результатами цієї діяльності, заступник голови ЛОВА має намір залучити ресурси для реабілітації та відновлення українських захисників, дітей, ВПО. Також отримати фінансову підтримку для реалізації інфраструктурних проєктів у громадах та матеріальну-технічну допомогу для підтримки життєдіяльності громад та регіонів в умовах воєнного стану.

Крім цього, Денищенко має на меті отримати міцних політичних союзників для України на міжнародному міжрегіональному рівні та створити проукраїнську коаліцію на регіональному рівні у країнах-партнерах.

За інформацією Луганської ОВА, призначення Дениса Денищенка заступником голови ЛОВА затвердили розпорядженням від 16 серпня 2024 року № 205-к.

Денис народився в Алчевську 2 грудня 1979 року.

Має три вищі освіти, дев’ятирічний стаж державної служби, очолював Департамент масових комунікацій ОДА. Був депутатом Рубіжанської міської ради та радником голови ОДА.

До вступу на державну службу займався підприємництвом та громадською діяльністю.

Нагадаємо, Уряд погодив призначення Дениса Денищенка заступником голови Луганської обласної державної адміністрації 9 серпня.

Раніше цю посаду займав Володимир Чередніченко. У лютому 2024 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про призначення його заступником голови Сумської обласної державної адміністрації.

Читайте також: “Денис Денищенко: "Якщо ми зможемо повернутися у Луганськ, я це зроблю".