Заступнику голови окупаційної адміністрації Сєвєродонецька загрожує 10 років тюрми, – СБУ

Заступнику голови окупаційної адміністрації Сєвєродонецька загрожує 10 років тюрми, – СБУ

За матеріалами Служби безпеки відповідатимуть перед законом ще четверо мешканців Луганщини, які під наглядом окупантів керують незаконними «муниципальными образованиями».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Серед колаборантів, яким СБУ повідомила про підозру, – «первый заместитель» и «заместитель главы администрации Сватовского муниципального округа лнр».

На початку 2024 року окупанти призначили на ці посади місцевого підприємця, який займався ремонтом автотранспорту, та колишню заступницю голови Сватівської РДА.

Також фігурантами кримінальних поводжень стали «первый заместитель главы администрации Славяносербского муниципального округа» та «заместитель главы администрации городского округа Северодонецка».

Перший зловмисник почав співпрацювати з ворогом задовго до широкомасштабної війни. Другого окупанти направили із Луганська для «кадрового підсилення» сєверодонецьких колаборантів наприкінці 2023 року.

Досудове розслідування стосовно цих осіб триває.

Відповідно до ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, за колабораційну діяльність їм загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна.

Слідчі заходи проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, підозру оголосили двом жителям Луганщини, ще одну - судитимуть.