Зеленський у зверненні до Дня Незалежності: “Не буде хворий дід із червоної площі диктувати Україні червоні лінії”

Зеленський у зверненні до Дня Незалежності: “Не буде хворий дід із червоної площі диктувати Україні червоні лінії”

Як жити, яким шляхом іти та який вибір робити, будуть для себе визначати лише Україна й українці. Бо так працює незалежність.

Про це у своєму зверненні з нагоди Дня Незалежності України заявив Президент України Володимир Зеленський.

Він наголосив, що росія пішла на Україну війною, порушивши не лише суверенні кордони, а й межі жорстокості та здорового глузду, “безмежно прагнучи одного: знищити нас”.

“Натомість сьогодні ми відзначаємо 33-й День Незалежності України. А те, що ніс на нашу землю ворог, тепер вернулося в його дім”, - сказав Зеленський.

Президент також зауважив, що ворог знатиме, що таке відплата по-українськи -”гідна, симетрична, далекобійна”.

“Вицвілі очі їхнього начальника сприймають весь світ сірою зоною. Та ми не дамо перетворити в сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор. Не буде хворий дід із червоної площі, який постійно погрожує всім червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії. Як жити, яким шляхом іти і який вибір робити, будуть для себе визначати лише Україна й українці. Бо так працює незалежність”, - заявив очільник держави.

У зверненні він подякував кожному, хто допомагає українським воїнам і  державі, “усім, хто живе й працює, аби працювала й жила незалежність”.

Раніше Зеленський наголошува, що дипломатія може допомогти Україні закінчити війну з рф.