МОН “достатньо жорстко” вимагатиме навчання дітей за місцем перебування, - Лісовий

МОН “достатньо жорстко” вимагатиме навчання дітей за місцем перебування, - Лісовий

З 1 вересня 2025 року Міністерство освіти та науки буде “достатньо жорстко” вимагати виходу всіх дітей на навчання за місцем перебування.

Про це під час спілкування з журналістами на конференції "Серпнева 2024" повідомив очільник відомства Оксен Лісовий, пише "Громадське".

Міністр нагадав, що з 1 вересня 2025 року учні-ВПО не зможуть навчатися онлайн — МОН зобовʼяже їх відвідувати місцеві школи. З його слів, цього року учні з-поміж ВПО ще можуть продовжувати навчатися онлайн. Водночас міністерство закликає батьків свідомо до цього поставитися.

"Ще рік онлайну — це доволі важко. Ті втрати, які дитина несе через цю несвідому позицію за умови, якщо є можливість навчатись офлайн, вони будуть дорого коштувати й особистості, й усій родині, й усій нашій країні", — цитує видання Лісового.

Він закликав батьків розглядати будь-які можливості, де їхні діти можуть безпечно навчатися очно. І повідомив, що вже з 1 вересня 2025 року МОН буде "достатньо жорстко" вимагати повного виходу всіх дітей за місцем перебування.

Нагадаємо, МОН спільно з Мінцифри впроваджують комплексну політику "Школа офлайн". Відомства прагнуть подолати освітні втрати та повернути щонайменше 300 тисяч учнів за шкільні парти.

Нормативне підґрунтя для впровадження змін створює, зокрема, наказ МОН № 1112. Він визначає умови для повернення якомога більшої кількості учнів до очного навчання з 1 вересня 2025 року за наявності укриттів та вимоги для функціонування дистанційних класів.