Велика Британія підтримує удари по росії ракетами Storm Shadow, - The Telegraph

Велика Британія підтримує Україну в нанесенні удару по росії ракетами Storm Shadow, - The Telegraph

Велика Британія підтримує використання Україною ракет Storm Shadow в росії, але не буде публічно закликати до цього кроку через побоювання, що це спровокує суперечку зі США.

Про це пише The Telegraph і зазначає, що ці ракети зазвичай використовуються разом із секретними системами США, для чого потрібен дозвіл Вашингтона.

За інформацією The Telegraph, Велика Британія не надсилала США офіційного запиту на використання Україною ракет на території росії. При цьому занепокоєння США щодо цього кроку було чітко висловлено.

Джерело в Білому домі повідомило The Telegraph, що адміністрація Байдена побоюється, що використання ракет навіть без схвалення США може призвести до ескалації ситуації та втягнення американських військ у конфлікт.

"Зрозуміло, що прем'єр Кейр Стармер не бажає провокувати суперечку з цього питання, і, як кажуть, дотримується "консультативного підходу" до переговорів із США з цього питання після попередніх дипломатичних суперечок", - зазначає видання.

При цьому Сполучені Штати приватно нарікали на авангардний підхід Британії до надання Україні військового обладнання.

"Високопоставлене військове джерело заявило: "США бояться ескалації більше, ніж ми, тому що їм доводиться з нею боротися. Ми цього не робимо", - пише видання.

Прем'єр Стармер пубдлічно сказав: "Я не збираюся вдаватися в тактичні питання щодо використання зброї з причин, які, я знаю, ви зрозумієте".

Нагадаємо, за даними Politico українські чиновники готуються представити високопосадовцям національної безпеки США список далекобійних цілей у росії, які, на їх думку, можуть вразити київські військові, якщо Вашингтон скасує обмеження на озброєння США.