Bloomberg попередив Захід: "Хочете більше біженців? Продовжуйте блокувати удари України вглиб рф"

Bloomberg попередив Захід: "Хочете більше біженців? Продовжуйте блокувати удари України вглиб рф"

Українці, які взимку не зможуть обігрітися або приготувати їжу через постійні дари рф по енергетиці, попрямують на Захід, передусім у Німеччину, яка досі не передала Україні ракети Taurus для ударів вглиб рф.

Про це пише оглядач Bloomberg Марк Чемпіон

Він зазначає, що "канцлер Німеччини Олаф Шольц має поставити собі одне важке запитання, коли він готується до очікуваної першої перемоги на регіональних виборах ультраправої, антимігрантської партії "Альтернатива для Німеччини": де, на його думку, мільйони українців, які не зможуть приготувати їжу чи обігріти житло в мінусову зимову температуру, зупиняться? Він повинен знати, що це Німеччина".

"Від самого незручного початку Шольц і його уряд пройшли довгий шлях у захисті України. Проте вони продовжують відмовлятися від відправки крилатих ракет Taurus, боячись спровокувати росію на ядерну відповідь. Цей підхід потрібно змінити до того, як Україні буде завдано шкоди, а не – як це було раніше – після того, як буде надто пізно", - наголошує автор.

Bloomberg нагадує, що Taurus шведсько-німецького виробництва особливо бажаний для боротьби України з російською повітряною війною. Він має максимальну дальність 500 кілометрів, що майже вдвічі більше, ніж у еквівалентів Storm Shadow і Scalp-E з Великої Британії та Франції відповідно. Taurus також може перевозити більшу боєголовку і уникати виявлення радарів, пролітаючи лише на 35 метрів від землі.

Щодо США, які також блокують передачу далекобійних ракет та встановлюють обмеження на удари по рф, Bloomberg зазначає, що американська ППО, передана Україні, обходиться Штатам надто дорого. Дешевше - дозволити українцям знищити російські аеродроми і літаки, які завдають ударів.

"Ціна ракетної батареї Patriot становить близько 1,27 мільярда доларів, а ракет-перехоплювачів PAC-3, які він використовує, – 4 мільйони доларів за штуку. Лише 26 серпня, за даними Збройних сил України, росія випустила 102 крилаті та балістичні ракети, для збивання яких призначений Patriot. Перехоплювачі для NASAMS меншої дальності, які США відправили в Україну, коштують близько 1 мільйона доларів за штуку. Набагато краще знищити аеродроми та пускові системи, які росія використовує для стрільби цими залпами", - наголошує видання.

Нагадаємо, за даними The Telegraph, Велика Британія підтримує використання Україною ракет Storm Shadow по росії, але не буде публічно закликати до цього кроку через побоювання, що це спровокує суперечку зі США.