Прикордонники розповіли, що вони фіксують на кордоні з Білоруссю і чи є загроза

Прикордонники розповіли, чи є загроза з боку військ Лукашенка у Білорусі

Держприкордонслужба не фіксує накопичення або переміщення особового складу і військової техніки армії Білорусі у безпосередній близькості до державного кордону з Україною.

Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами по самій лінії кордону від Волині до Чернігівщини якихось нестандартних ситуацій  прикордонники не відмічали, а війська Білорусі знаходяться у десятках кілометрах від кордону.

"Крім того, ми не фіксуємо, щоб у безпосередній близькості до нашого кордону відбувалося переміщення техніки чи особового складу або ж суттєве нарощення підрозділів армії Білорусі", - наголосив Демченко.

Проте він погоджується, що Україна має бути готова до розвитку будь-яких ситуацій, оскільки Білорусь залишається в орбіті впливу росії.

Демченко зазначив, що "у глибині території Білорусі все ж таки йде якесь переміщення техніки і особового складу, різних підрозіділів, певнен нарощення".

"Сподвівємося, звісно, що у Білорусі вистачить здорового глузду не робити необдуманих кроків і спроб дестабілізації ситуації на нашому наяпрямку. Бо наші воїни будуть давати адекватну відповідь", - підкреслив Демченко.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України заявило, що Білорусь під виглядом навчань накопичила біля кордону "значну кількість" військових, озброєння та техніки. Зафіксована і присутність бійців ПВК "Вагнера". МЗС України закликало Білорусь відвести війська.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко казав, що перекинув до кордону з Україною третину білоруської армії. 

Крім того Лукашенко заявив, що йому "радять відвернутися від росії і воювати з Україною проти росії".