“Шаную воїнів, біжу за Героїв України”: луганчани провели партріотичний забіг (ФОТО)

“Шаную воїнів, біжу за Героїв України”: луганчани провели партріотичний забіг (ФОТО)

У Дніпрі луганчани провели щорічний патріотичний забіг у пам’ять про загиблих військовослужбовців “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Подія відбулася на Алеї Захисників Луганщини та об’єднала більша ста луганчан. До участі долучилися і всі громади області в інших населених пунктах країни – загалом понад 300 осіб.

“Кожен присвятив цю події своїм рідним чи близьким – хтось втратив батька, хтось - сина чи доньку, хтось - друга.  Свою незламність проявили й попасняни – подолали дистанції на 5 та 10 кілометрів. Вони бігли не лише в пам’ять про загиблих героїв, а й про своє місто, яке ворог стер з лиця землі”, – розповіли в адміністрації.

  

Очільник Луганщини Артем Лисогор пробіг дистанцію в пам’ять про Андрія Жидкова - проректора та завідувача кафедри електричної інженерії Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Андрій Жидков загинув 4 листопада 2022 року у районі Бахмута, йому було 50 років.

  

Учасниками забігу стали й матері загиблих героїв Луганщини – Сергія Склярова, Дмитра Набоки та Руслана Довгополого. Матері Руслана, Вірі Пожидаєвій, Артем Лисогор вручив нагороду сина – знак пошани “Захиснику Луганщини”.

    

Крім того, долучився до забігу Едуард Магомедалієв – лейтенант поліції, інспектор взводу № 1 полку управління поліції особливого призначення № 3 окремої штурмової бригади Нацполіції “Лють”. Рік тому, у День Незалежності України, рятуючи життя побратиму, Едуард втратив ногу. Артем Лисогор також вручив воїну знак пошани “Захиснику Луганщини”.

Нагадаємо, у Дніпрі на Алеї захисників Луганщини встановили тимчасову пам’ятну композицію.