Іноземні ЗМІ заявили, що росія зможе захопити Покровськ вже у вересні

Іноземні ЗМІ заявили, що росія зможе захопити Покровськ вже у вересні

Російська армія активно просувається в напрямку Покровська Донецької області.

Вже у вересні Україна може його втратити, як заявили у The Telegraph.

Зазначено, що за останні три тижні росіяни просунулися щонайменше на п'ять миль (це близько 8 км) у напрямку міста. Зокрема роійські окупанти наступають вздовж залізничної колії, яка забезпечує прикриття для їхньої піхоти.

Як розповіли у виданні, до минулого вівторка рф захопила третину Новогродівки – міста, яке розташоване на цій залізничній лінії.

А до п'ятниці повністю впала Новогродівка.

Станом на зараз росіяни намагаються обійти передмістя Мирнограда, де міське середовище може їх сповільнити.

"Вони намагаються прорватися через цей фланг, по суті, вздовж траси на Покровськ, і їм це вдається, і дуже успішно", – розповів один з українських командирів у коментарі виданню.

Водночас Український Центр оборонних стратегій прогнозує, що росіяни, ймовірно, досягнуть міста до середини вересня.

Ппроблема полягає у тому, що Покровськ є стратегічним вузлом, через який проходять автомобільні та залізничні шляхи, що забезпечують життєдіяльність українського гарнізону, який утримує фронт в інших частинах Донецької області. А найбільш пряма дорога між Покровськом і Костянтинівкою вже занадто небезпечна для використання і, ймовірно, буде перекрита в найближчі тижні або навіть дні.

"Якщо Покровськ впаде, це серйозно ускладнить логістику для українських військ навколо Торецька, Часового Яру та "фортечної" агломерації Слов'янська, Краматорська та Костянтинівки", - пояснює The Telegraph.

Зазначено, що росіяни також розширюють свої угруповання на флангах. Наприклад, у четвер повідомлялося про бої на околицях Селидового – міста, що знаходится на південний схід від Покровська.

Як пишуть у виданні, росіяни готові захопити значну територію Донецької області – одна з їхніх заявлених цілей війни – ставить під загрозу решту українських плацдармів і загрожує наступом у напрямку Дніпра.

"Однак, битва ще не завершилася. Українські джерела стверджують, що росіяни несуть рекордні втрати на Покровському напрямку і що вони не зможуть довго витримувати нинішні темпи просування", додали у The Telegraph.

 Нагадаємо, що рф передислокувала декілька підрозділів з Покровського напрямку.