До 15 років тюрми загрожує очільникам окупаційних відділів «мвд рф» на Луганщині

До 15 років тюрми загрожує очільникам окупаційних відділів «мвд рф» на Луганщині

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми загрожує очільникам окупаційних відділів «мвд рф» у Кадіївці та Ровеньках.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Служба безпеки України повідомила про підозру колаборанту, який очолює російську поліцейську структуру, незаконно створену на Луганщині.

Задокументовано, що восени 2023 року «отдел мвд рф «Стахановский» очолив мешканець Кадіївки, який після подій 2014 року підтримав окупантів і служив в органах ворожого «мвд».
Зрадник керував «Стахановским гувд мвд лнр», а після створення на захопленій території підрозділів російської поліції його  призначили на начальницьку посаду. Слідчі дії у цій справі тривають.

Водночас досудове розслідування щодо іншого колаборанта, який служив у ворога на посаді «начальника мвд рф «Ровеньковский», вже завершили.

Обвинувальний акт скерували до суду. Ворожого поплічника оголосили у розшук.

Очільники незаконних силових структур відповідатимуть перед законом за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає до 15 років ув’язнення та конфіскацію майна.

За матеріалами Служби безпеки саме таке покарання заочно отримав їхній «колега» – начальник підрозділу ворожої «поліції» у Троїцькому.

Розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, засудили екскерівника «Луганськгазу», який передав майно окупантам.