Проєкт безплатної зовнішньої реабілітації «Неопалимі» запускає збір коштів на лікування. Як допомогти

Проєкт безплатної зовнішньої реабілітації «Неопалимі» запускає збір коштів на лікування

Благодійний проєкт «Неопалимі», що надає комплексне та безоплатне лікування деформаційної травми, опіків та рубців постраждалим через війну, запускає збір 2 млн грн на лікування пацієнтів і реабілітацію звільнених із полону військових і цивільних, яких утримували у росії понад два роки.

Про це «Сєвєродонецьк онлайн» повідомили у пресслужбі проєкту. 

Під час обміну 31 травня кожен опитаний Місією ООН з моніторингу прав людини в Україні повідомив про тортури з боку РФ. У російському полоні перебувають тисячі військових і цивільних українців, які повертаються з травмами.

опіки

Пацієнт програми Сергій, який має рубець у вигляді свастики на лобі після катувань росіянами

Часто зустрічаються опіки та осколкові поранення з ліній оборони, після ракетних атак на українські міста. Шрами спричиняють фізичний дискомфорт: вони тягнуть, сверблять та обмежують рухи кінцівок. Крім того, людям часто важко психологічно: травми щодня нагадують про події, які вони пережили.

Проблемою є і вартість повноцінної реабілітації. Кількість процедур лікування варіюється від тяжкості ушкоджень. Для досягнення результатів потрібно від 3 до 12 процедур. При цьому вартість однієї процедури (без урахування медикаментів) становить майже $1000.

опіки

Такий вигляд мають руки пораненого бійця після виписки з державного опікового центру. На цьому гарантоване лікування закінчується


Національна програма зовнішньої реабілітації людей «Неопалимі», що постраждали внаслідок війни, надає безоплатне лікування опіків чи рубців непобутового характеру. Пацієнти проєкту стали жертвами російського полону, масованих обстрілів чи є учасниками бойових дій. Усі вони проходять шлях від відновлення функціональності тіла до повернення собі естетичного вигляду.

Лікування потребує набагато більше людей. CEO проєкту Максим Туркевич зазначив, що на це потрібні ресурси. Команда прагне допомогти більшій кількості пацієнтів, планує розширюватися, залучати більше клінік, спеціалістів і партнерів.

Для лікування застосовують лазер, яким випалюється пошкоджена ділянка шкіри. У рубець також вводять препарати, які додатково розгладжують його зсередини.

лікування

Процес лікування


Саме лікування може тривати від шести місяців до кількох років. І хоча рубці остаточно нікуди не зникають, проте завдяки технологіям вдається прибрати більшу частину пошкоджень на шкірі й головне — відновити функцію ураженої частини тіла. Лікарі, що співпрацюють із центром, за час роботи створили унікальний протокол лікування деформаційної травми. Досі відсутність уніфікованих протоколів сповільнювало процес реабілітації.


Один із форматів збору став благодійний вечір, який проєкт організував 9 серпня у партнерстві з Координаційним штабом із питань поводження з військовополоненими та безпосередньо ГУР МО. Метою заходу було обʼєднання українських бізнесменів для залучення їх у підтримку проєкту.

На події вдалося зібрати понад 220 000 грн. Збір продовжується.

Представник ГУР МО України Андрій Юсов наголошує: мова не лише про естетику, а повноцінне функціонування військових і цивільних, які зазнали поранень, повернулися із полону чи отримали травми через масштабні обстріли російськими ракетами. Він додав, що команда на чолі з Максимом та Олександром Туркевичами, зробили дуже багато, щоб допомогти людям у лікуванні, залучивши до співпраці понад 30 клінік. Ініціативу потрібно підтримувати у будь-який спосіб.

Пацієнт проєкту Віталій каже, що такі проєкти необхідні, проте, щоб вони ефективніше працювали, про них необхідно розповідати активніше. Люди втрачають мотивацію донатити та допомагати армії і пораненим. Крім того, розголос про подібні ініціативи, важливий тому, що середній вік військового у бригаді — 55 років. Вони не слідкують за ініціативами в соцмережах і часто не знають про можливість такого лікування.

тортури

Проєкт “Неопалимі” особливо важливий для дітей, в яких після важких поранень постраждали обличчя. Зоя Лаврикова з Харкова, яка стала опікункою дівчинки Ангелінки, пацієнтки програми, каже, що усмішка дитини, яка дивиться на себе в дзеркало, — неоціненна.

Під час вечору команда проєкту розіграла малюнок Ангеліни, в якому вона намалювала людину зі шрамами.

малюнок

“Після того, як донька дізналася, що ми поїдемо забирати з обличчя сліди травм, вона стала іншою. Дівчинка, яка навіть боялася дивитися у люстерко, тепер малює губи.Найпростіше — це гроші. Проте їх можна конвертувати в набагато цінніші та складніші для нас речі, які ми можемо давати іншим. Це, зокрема, час і щирість. І навіть якщо цей вечір допоможе навіть одній дитині, такі заходи потрібні. Якщо наші діти зможуть розвиватися, рости, пізнавати, то такі аукціони потрібні”, — говорить Зоя Лаврикова.

Як допомогти?

Долучившись, ви підтримаєте реабілітацію українців, які пережили полон і катування у ньому. Охочі можуть задонатити на банку.

Серед усіх благодійників, на знак вдячності, команда проєкту розіграє цінні призи. 

Як взяти участь у програмі?

Щоб отримати безоплатне лікування в межах всеукраїнської ініціативи потрібно:

  • бути військовим/-ою / волонтером/-ою / добровольцем/-ицею / цивільним/-ою / дитиною;
  • мати ушкодження шкіри (опіки чи рубці) внаслідок військових дій (саме лікування починається лише через 4-6 місяців після отримання поранення);
  • мати підтвердження від військово-медичної комісії про отримання поранення в наслідок війни або довідку від лікаря;
  • звернутися до команди «Неопалимі» в Instagram або заповнити форму.

Команда проєкту зв’яжеться з потенційним учасником після обробки інформації. Далі обирають найближчу клініку, дату та час для первинної консультації у лікаря для узгодження подальшого лікування.

Примітка:

Неопалимі — це національна програма зовнішньої реабілітації людей, які постраждали внаслідок війни. У межах проєкту “Неопалимі” кожен, хто цього потребує, має змогу отримати безоплатне лікування деформаційної травми — опіків чи рубців непобутового характеру. Проєкт функціонує по всій теориторії України, а також у Польщі та Молдові.

Серед основних напрямків програми:

  • відновлення зовнішності та робота з естетичними ураженнями;
  • повернення функціональності;
  • лікування військових і цивільних після повернення із полону

Програму реалізує Український Волонтерський Центр, який функціонує в кооперації з МОЗ України. Проєкт волонтерський і благодійний. Допомога для пацієнтів безоплатна.
 

Нагадаємо, Для людей, які змушені носити на собі сліди війни, в Україні запустили благодійний проєкт естетичної медицини «Неопалимі». Безплатну допомогу може отримати кожен, хто має травми непобутового характеру.

У рамках проєкту вже понад 30 клінік нашої країни об’єднали зусилля, аби повернути до повноцінного життя постраждалих внаслідок бойових дій. Серед них і сєвєродонецький медичний центр «Гіппократ», який сьогодні базується у Дніпрі.

«Сєвєродонецьк онлайн» поспілкувався з лікаркою-дерматологинею вищої категорії, косметологинею медичного закладу Віталією Водяник про методики, які застосовують для боротьби з наслідками війни, специфіку та тривалість лікування рубців.

Галерея зображень

Проєкт безплатної зовнішньої реабілітації «Неопалимі» запускає збір коштів на лікування. Як допомогти
Проєкт безплатної зовнішньої реабілітації «Неопалимі» запускає збір коштів на лікування. Як допомогти