Україна висунула попередження Ірану

Україна висунула попередження Ірану

Україна звернулася до Ірану на тлі можливої передачі балістичних ракет ha/

Про це йдеться у заяві МЗС.

"МЗС України глибоко занепокоєне повідомленнями у міжнародних ЗМІ щодо можливої передачі Іраном балістичних ракет до Російської Федерації", - мовиться на сайті.

Україна закликала керівництво Ісламської Республіки Іран утриматись від передачі росії, яка згідно Статуту ООН та норм міжнародного права є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки.

"Вже понад два роки Україна та українці щоденно потерпають від російських терористичних обстрілів усіма видами смертоносного озброєння, зокрема дронами іранського виробництва", - нагадали у МЗС.

Зазначено, що поглиблення військово-технічної співпраці рф та Ірану несе серйозні безпекові загрози не лише для України, але і для всієї Європи, Близького Сходу та світу.

"Закликаємо світову спільноту посилити тиск на Тегеран і Москву заради захисту міжнародного миру та безпеки", - написали на сайті Міністерства закордонних справ.

В Україні заявили, що Іран має повністю та остаточно припинити надання зброї росії, аби діями, а не словами довести щирість заяв свого політичного керівництва про непричетність до підживлення російської воєнної машини смерті.

"Застерігаємо офіційний Тегеран, що у разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет до російської федерації, це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин", - резюмували у МЗС.

Нагадаємо, що ISW спрогнозував, куди рф битиме іранськими балістичними ракетами в Україні.