Окупанти не врахували Сєвєродонецьк при підготовці до зими, - ЛОВА

Окупанти не врахували Сєвєродонецьк при підготовці до зими, - ЛОВА

У плані підготовки до зими окупанти знов не враховують Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне. У самопроголошеній «лнр» усі котельні переведуть на газ.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

«Із Луганська у кремль відзвітували про майже 87 % готовності до опалювального сезону. Показник непоганий, але він, як і минулоріч, не враховує стану справ у прифронтових напівзруйнованих містах – Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному. Їх знов не включили до графіку. У зазначених населених пунктах навіть самі комунальники не до кінця розуміють, чи вдасться щось встигнути до 15 жовтня», - зазначили у ЛОВА.

Також повідомляється, що на вугледобувних підприємствах накопичується заборгованість із виплати заробітної плати та відбувається скорочення штату гірників.

«Як виявилося, не потрібні не тільки шахтарі, а й саме вугілля. У так званому «міністерстві будівництва та житлово-комунального господарства лнр» заявили про наміри позбутися залежності від вугілля. У планах – переобладнати усі котельні на газові. Тобто виключити можливість опалення вугіллям шкіл, будинків культури, музеїв та інших об’єктів соцкультпобуту», - повідомили у ЛОВА.

Нагадаємо, в окупованому Лисичанську, де третій рік не можуть налагодити централізоване водопостачання, припинили підвезення води по місту.