путін може розпочати ядерні випробування – у Reuters розповіли, чому так може статися

путін може розпочати ядерні випробування – у Reuters розповіли, чому так може статися

Експерти вважають, що є висока ймовірність того, що росія розпочне ядерні випробування у відповідь на удари України вглибь рф.

Про це пише Reuters.

Наприклад, Ульріх Куен, експерт зі зброї в Інституті дослідження проблем миру та політики безпеки в Гамбурзі, вважає, що путін може надіслати якийсь ядерний сигнал, зокрема випробування ядерної зброї, щоб залякати західні країни.

Варто зазначити, що рф не проводила випробування ядерної зброї з 1990 року, а тому ядерний вибух означав би початок більш небезпечної ери.

"Ядерні випробування були б новим. Я б не виключав цього, і це відповідало б тому, що росія порушила низку міжнародних домовленостей щодо безпеки, які вона підписала протягом десятиліть протягом останніх кількох років", - сказав експерт.

Герхард Манготт, фахівець з безпеки Інсбрукського університету в Австрії, також вважає можливою, хоча й малоймовірною, "ядерну" реакцію російського диктатора.

"Росіяни можуть провести ядерне випробування. Вони зробили всі необхідні приготування. Вони можуть підірвати тактичну ядерну зброю десь на сході країни, щоб продемонструвати, що  мають на увазі, коли кажуть, що ми врешті-решт вдамося до ядерної зброї", - сказав Манготт.

А колишній радник кремля Сергій Марков припускається думки, що москва може звинуватити Лондон у прямій збройній агресії.

На думку Маркова, далі рф може завдати ударів по британських безпілотниках і військових літаках поблизу рф.

У видання нагадують, що раніше російський президент намагався, але не зміг провести червоні лінії для Заходу.

Проте заява щодо ракет далекого радіусу дії може стати поштовхом до дій диктатора.