В ISW оцінили ймовірність того, чи оголосить путін мобілізацію в росії

В ISW оцінили ймовірність того, чи оголосить путін мобілізацію в росії

Президент росії володимир путін не бажає оголошувати ще одну часткову мобілізацію через страх внутрішнього невдоволення в країні. Однак і така ймовірність не виключається.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що російський диктатор, ймовірно, буде й надалі вказувати Міністерству оборони продовжувати заходи щодо прихованої мобілізації.

"путін зберігає можливість оголосити ще один раунд мобілізації, як він зробив восени 2022 року, незважаючи на своє бажання уникнути цього", - вважають фахівці Інституту вивчення війни.

Водночас кремль також не бажає погодитися на зниження інтенсивності бойових дій російських військ, бо впевнений у збереженні ініціативи стратегічним імперативом.

Проте залишається незрозумілим, чи відповість путін ще одним раундом мобілізації, якщо зіштовхнеться з іншою кризою, як схожою, так й гіршою за кризу, з якою зіткнувся кремль восени 2022 року, бо російські інвестиції в розвиток російської системи формування збройних сил, військової економіки та міжнародних оборонних відносин дозріли і, ймовірно, продовжуватиметься до 2026 року.

Нагадаємо, що Буданов розповів, коли росія планує закінчити війну в Україні.