Нападник на Трампа активно підтримував Україну – деталі

Нападник на Трампа активно підтримував Україну – деталі

Неподалік від кандидата у президенти США від Республіканської партії та водночас колишнього очілька держави Дональда Трампа сталася стрілянина. Підозрюваний у замаху підтримував Україну.

Про нада на Трампа пише New York Post з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"Двоє людей перестрілялися біля міжнародного поля для гольфу Trump West Palm Beach. За словами джерел, стріляли один в одного, а не по Трампу", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що наразі кандидат на посаду президента перебуває у безпеці.

У замаху підозрюють 58-річного Райана Веслі Роута, якого затримали незабаром після інциденту в гольф-клубі Trump International у Вест-Палм-Біч у Флориді.

Як зазначає CNN, підозрюваний у стрілянині неодноразово висловлювався на підтримку Україні в 2022 році. Зокрема затриманий заявив, що він готовий померти в боротьбі і що “нам потрібно спалити Кремль дотла”.

Журналісти CNN також встановили дані геолокації фото та відео Роута, згідно з якими він відвідав Україну у 2022 році.

Крім того, минулого року у Facebook він намагався залучити афганських призовників до участі у війні, представляючи себе “негласним зв’язковим для українського уряду”.

ВВС повідомило, що Райан Веслі Роут ніколи не був частиною Інтернаціонального легіону територіальної оборони України і не мав до нього жодного стосунку.

Так сама організація спростувала твердження Раута про те, що він діяв як волонтер для вербування бійців до.

“Ми хотіли би пояснити, що Раян Веслі Роут ніколи не був частиною Інтернаціонального легіону, не був пов’язаний з ним і не був пов’язаний з ним у будь-якій якості. Будь-які заяви чи припущення, які вказують на протилежне, є абсолютно неточними”, - сказав ВВС речник Інтернаціонального легіону.

Нагадаємо, що Трамп сказав, як збирається вирішувати питання війни росії в Україні.