У FT розкрили подробиці контрнаступу росіян на Курщині

У FT розкрили подробиці контрнаступу росіян на Курщині

Російська армія почала контрнаступ у Курській області та продовжує посилювати свої дії.

Про це йдеться у матеріалі Financial Times, як передає УНІАН.

Зазначено, що українські війська досягли тактичної перемоги, проте не досягли головної мети - змусити Кремль відволікти сили зі сходу України.

Проте є й плюси, адже ця операція допомогла відновити певну віру в наступальний потенціал України.

Зокрема Курська операція стала першим великим іноземним вторгненням на російську територію з часів ще Другої світової війни.

Видання пише, що росія почала контрнаступ в середу, 11 вересня, і що під час неї рф повернула під свій контроль близько 63 квадратних кілометрів на лівому фланзі території.

Однак мапи Deepstate свідчать про те, що Україна все ще просувається вперед на півночі.

"Українці теж перестали завозити нові резерви... Вони почали менше пересуватися і замість цього більше окопуватися", - заявив співрозмовник видання із російського військового оточення.

Старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі вважає, що Україна взяла на себе "нові довгострокові зобов’язання" під час наступу на Курську область.

"Київ створив розширений фронт, який доведеться постійно постачати і зміцнювати, потенційно на шкоду його оборонним лініям в Україні. Українські сили можуть використовувати прикриття лісів, щоб окопатися, але ця перевага зникне взимку", - вважає Лі.

Автори матеріалу підкреслюють, що "можливості України щодо ротації своїх підрозділів або надсилання підкріплень також обмежені. Країна все ще перебуває на початковій стадії поповнення своїх військ після впровадження нового закону про мобілізацію".

Водночас фіційні особи створеджують, що мобілізація йде по плану, але знадобиться ще три місяці, перш ніж нещодавно навчені війська зможуть вплинути на поле бою.

FT пише, що керівництво України все ще сподівається, що рф врешті-решт доведеться відвести більше військ зі східного фронту.

Нагадаємо, що розвідка Британії розповіла про просування російської армії на Покровському напрямку.