Лисогор про ситуацію з пожежами на Луганщині: “Це наслідки 10 років бездіяльності росіян”

Лисогор про ситуацію з пожежами на Луганщині: “Це наслідки 10 років бездіяльності росіян”

В окупантів не вистачає сил та засобів для ліквідації усіх осередків загоряння на Луганщині. Крім того, між окупаційною владою та рятувальниками відсутня координація.

На цьому, розповідаючи в ефірі "Еспресо" про наслідки пожеж на окупованій Луганщині, наголосив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Це (пожежі на Луганщині - ред.) - наслідки, напевно, 10 років тієї "роботи", яку вони проводили. Тому що пожежа почалась ще десь місяць тому. Перші осередки були, коли ми повідомляли, що горить біля Сєвєродонецька та Сватового. Але, дійсно, не робилося взагалі нічого, тому зараз вони просять допомогу з інших регіонів росії”, - сказав Лисогор.

Він зауважив, що з росії “допомога теж не поспішає”, тому що, до прикладу, лише у ростовській області рф є 60 осередків пожеж.

“Тут причина основна те, що, по-перше, сезонна робота є. По-друге, тут, дійсно, недбалість. Проведення якихось постійних полігонних навчань, одне з таких великих загорянь було. Але якраз найбільше - це коли палав ліс біля Сєвєродонецька, стихія охопила будинки на околицях Щедрищевого й продовжує горіти й зараз. Вигоріло близько 80 домоволодінь, але рятувальники продовжують не втручатися особливо, тому що просто не вистачає сил”, - наголосив очільник Луганщини.

За його словами, в одному з місць у регіоні фіксували горіння сухостою на площі близько 300 га, яке переросло у масштабну пожежу. Там окупанти вкотре допустили перекидання вогню на житловий сектор. Згоріли будинки, є інформація про постраждалих і загиблих серед цивільного населення.

“Зрозуміло, що є сезон, таке відбувається всюди, але потрібно займатися ліквідацією і недопущенням цих пожеж. Ліквідацією ніхто не займається. Зараз є спроби перекидати сили рятувальників. Але ми маємо відношення, коли в одному з сіл Луганщини прибула допомога у кількості декількох розрахунків. Вони просто стояли, бо закінчилася вода, і не знали, куди їхати. Тобто координація відсутня взагалі”, - зауважив Лисогор.

Нагадаємо, понад 150 будинків згоріли поблизу окупованої Станиці Луганської.