"Гарантії майбутнього України знаходяться у НАТО", - посолка ЄС в Україні

"Гарантії майбутнього України знаходяться у НАТО", - посолка ЄС в Україні

Посолка ЄС в Україні Катаріна Матернова впевнена, що гарантії майбутнього України знаходяться у НАТО і нагадала, що жодна з європейських країн не увійшла в ЄС без вступу в Альянс.

Про це вона сказала на 3rd EU Accession Exchange Forum, організованому Центром "Нова Європа", повідомляє Укрінформ.

Мартенова вважає, що для Європейського Союзу важливо мати однакові безпекові гарантії з Україною, тому просувати її членство в Північноатлантичному альянсі в інтересах ЄС.

"Це правда, що жодна з інших країн не увійшла в ЄС без вступу до НАТО. Я знову таки серед тих, хто вважає, що гарантії майбутнього України знаходяться у НАТО. Але я скажу, що бути під однією безпековою парасолькою з Україною - це ключовий інтерес для ЄС. Просувати безпекові гарантії, які є достатніми для України та ЄС, в інтересах Євросоюзу", - зазначила Матернова.

Вона висловила думку, що країни не вигадають кращий безпековий механізм за НАТО, та наголосила, що ЄС має бути зацікавлений у просуванні членства України.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що майбутнє України у НАТО, але для цього потрібне закінчення війни.

За даними газети  Le Monde президент України Володимир Зеленський сподівається отримати запрошення України до НАТО до того, як Джо Байден покине Білий дім