Очільнику ОТУ «Луганськ» присвоїли звання генерал-майора

Очільнику ОТУ «Луганськ» присвоїли звання генерал-майора

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про присвоєння військового звання генерал-майора бригадному генералу Драпатому Михайлу – заступнику начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Михайло Драпатий на війні вже понад 10 років – з весни 2014-го. Від самого початку російського вторгнення перебував на Луганщині й Донеччині. Під час звільнення Маріуполя у травні 2014-го вів колону з чотирьох машин та прорвав місцеві барикади. Саме їх «летюча БМП» потрапила на відеокадри, що тоді облетіли весь світ. Упевнений, їх пам’ятає кожен українець», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

За його словами, у серпні того ж року Михайло очолював ударну групу 72-ї бригади, яка виводила з-під ворожого ракетно-артилерійського вогню українські підрозділи, оточені в районі Ізварине–Червонопартизанськ.

«У надскладній ситуації ми тоді втратили лише двох бійців. Під час повномасштабного вторгнення генерал очолював ОУВ «Херсон» і ОТУВ «Харків». Відомий як один із командирів, що керували звільненням правобережжя Херсонщини. Нещодавно заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Михайло Драпатий очолив ОТУ «Луганськ». Вітаю і з призначенням, і з новим військовим званням!» – зазначив Лисогор.

Нагадаємо, ексочільнику Головного управління Національної поліції в Луганській області Олегу Григорову присвоїли спеціальне звання генерала поліції третього рангу.