Відкрили об’єднаний центр поліції з розшуку безвісти зниклих осіб: куди звертатися луганчанам

Відкрили об’єднаний центр поліції з розшуку безвісти зниклих осіб: куди звертатися луганчанам

У Дніпрі відкрили Міжрегіональний спеціалізований центр поліції з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Він об’єднуватиме роботу поліцейських з ГУНП у Донецькій, Луганській та Дніпропетровській областях.
 
Про це повідомляє Поліція Дніпропетровської області.
 
Відкрив центр перший заступник голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.
 
Він зазначив, що на базі центру поліції громадяни матимуть максимальний доступ до інформації з усіх питань, пов’язаних зі зникненням безвісти особи за особливих обставин. 
 
“Цей центр об’єднуватиме в собі роботу поліцейських з трьох регіонів – ГУНП в Донецькій, Луганській та Дніпропетровській областях. Для зручності наших громадян він функціонуватиме на єдиній локації в Дніпрі. В одному місці працюватимуть слідчі, працівники карного розшуку, криміналісти, вузькоспеціалізовані спеціалісти з розшуку безвісти зниклих осіб”, – розповів Цуцкірідзе.
 
Він також підкреслив, що Центр має стати комунікаційним хабом для всіх органів, уповноважених на розшук та облік осіб, зниклих безвісти за особливих обставин:
представників Уповноваженого з питань зникнення безвісти осіб за особливих обставин, представників сил безпеки та оборони, ТЦК, військових частин, а також громадських і міжнародних організацій та органів державної влади, що опікуються соціальними питаннями родин зниклих безвісти.
 
Центр обладнали приладами швидкісного встановлення ДНК, тому родичі зниклих зможуть прямо на місці здавати свої біологічні зразки для подальшого порівняння та ідентифікації загиблих осіб.
 
Крім того, у центрі розшуку родини безвісти зниклих можуть подати клопотання щодо проведення слідчих дій, отримати роз’яснення щодо розслідування та розшуку зниклих безвісти, а також витяги з реєстрів.
 
Справи із розшуку безвісно зниклих осіб та розслідування кримінальних проваджень вестимуть поліцейські, які займатимуться безпосередньо цими питаннями.
 
Центр розташований за адресою: Дніпро, ж/м Тополя-3, бульвар Платонова, 19-а
 
Телефони гарячих ліній для консультацій:

  • (095) 735 56 52 - ГУНП в Донецькій області; 
  • (099) 774 52 23 - ГУНП в Луганській області; 
  • (068) 463 40 29 - ГУНП в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, Луганщина займає друге місце за кількістю безвісти зниклих осіб.