Лисогор назвав кількість людей, які залишаються жити у прифронтових селах Луганщини

Лисогор назвав кількість людей, які залишаються жити у прифронтових селах Луганщини

Останнім часом на прифронтових територіях Луганської області тривають постійні потужні обстріли. Попри це там залишаються жити 15 місцевих мешканців.

Про це в ефірі “Першого” повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Потужні обстріли продовжуються другий тиждень, а саме з реактивної зброї – б’ють “Градами” постійно, використовують велику кількість дронів, намагаючись розбити як логістичні шляхи, так і місця, де на думку ворога можуть перебувати люди, в тому числі й наші Збройні сили. Однак, на теперішній час жертв не допущено, залишається 15 людей, які поки що відмовляються виїжджати”, – сказав він.

Лисогор також зауважив, що наразі повністю пропрацьоване питання виїзду мешканців з військовими – у разі, як тільки людина виявляє бажання, її вивозять.

“У нас вже напрацьований механізм, трьох людей вже так вивезли. Але люди поки що дуже важко покидають своє майно, хоча обстріли йдуть безпосередньо по населених пунктах, по шляхах під’їзду”, – розповів керівник ЛОВА.

Він повідомив, що людей, які продовжують залишатися у прифронтових населених пунктах, забезпечують необхідним – вже встигли підготувати продукти харчування, запас пального тощо.

“Однак, дійсно, ситуація дуже важка саме в населених пунктах через майже постійні обстріли. Будь-який транспортний засіб, незалежно від того, військовий він чи гуманітарний одразу потрапляє під ворожий обстріл. Крім того, останнім часом тривають наземні операції – ворог намагається і пішки захопити та оточити населені пункти. Наші хлопці вчасно наносять ураження і відбивають ворога від населених пунктів”, – підсумував Лисогор.

Нагадаємо, 50 разів минулої доби загарбники вели вогонь по луганських населених пунктах та українських укріпленнях.