Власенко спрогнозував, що буде з опаленням у Сіверськодонецьку та інших окупованих містах

Власенко спрогнозував, що буде з опаленням у Сіверськодонецьку та інших окупованих містах

Окупанти у Сіверськодонецьку заживлять опаленням частину будинків, але центральні тепломережі у місті досі розкриті. Іншою проблемою стане опресування внутрішньобудинкових систем.

Таку думку в ефірі “Еспресо” висловив начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко.

Він вважає, що ситуація з підготовкою до зими на територіях Луганщини, окупованих з 2022 року, не сильно зміниться у порівнянні з минулим роком. Зокрема, у Сіверськодонецькому районі якісь активності відбуваються у самому Сіверськодонецьку.

“По Сіверськодонецьку, я думаю, деякі будинки заживлять, але на сьогодні місто повністю розрите. По центральних тепломережах вони намагаються щось зробити, але реально більшість цих мереж розкрита стоїть весь рік, особливо там нічого не відбувається. І другою проблемою буде вже опресування вже внутрішньобудинкових систем”, - прогнозує Власенко.

Кремінна наразі - “гаряча точка”. Там, за словами Власенка, проблеми з водою та електроенергією, відповідно - і з підготовкою до зими.

“У Рубіжному взагалі є інформація, що “голова” окупаційної адміністрації відсторонений від справ. Питання корупції та питання бездіяльності виходять боком, і там теж особливо про підготовку мало інформації. Тому я думаю, що буде, як і минулий рік: будуть змушені забезпечувати або твердим паливом, або обігріватися газом чи електроенергією”, - розповів він.

Раніше очільник Луганщини Артем Лисогор розповів, що на окупованій у 2022 році території Луганської області спостерігаються проблеми з опаленням, водою, електрикою та медициною.