З України виїхали 300 тис. школярів напередодні навчального року

З України виїхали 300 тис. школярів напередодні навчального року

З України напередодні поточного навчального року виїхали 300 тисяч школярів.

Про це заявила народна депутатка Ніна Южаніна, посилаючись на заяву у Верховній Раді міністра освіти Оксена Лісового.

"Це шалена кількість. Це значить люди не бачать, не розуміють і не чують від влади, які в нас дії чи вихід на наступні осінь, зиму. І що з наступами і нашими військовими можливостями", - сказала вона.

Южаніна додала, що не знає, чи всі ті школярі, хто виїхав, є хлопцями. "Я цю інформацію не відслідкувала", - зазначила вона.

"Те, що він (Лісовий, - ред.) пояснював стосовно виїзду, мене це не здивувало. Люди ухвалюють рішеня "з колес". Сьогодні живуть, а завтра продають квартири, житло, майно і вирушають, найближче - це у Польщу. Я думаю, що це для нас такий дзвіночок", - сказала Южаніна.

Нагадаємо, 11 жовтня Лісовий, виступаючи у парламенті, визнав, що матері вивозять з України підлітків, особливо хлопців, за кордон.

"Що стосується виїзду. Я поділяю вашу тривогу. Ми спостерігаємо за тим, як у 10-11 класах багато дітей, особливо хлопчиків, виїжджають за кордон. Ми спонукаємо їх залишатися в Україні різними способами, але ключове, що ми повиння запропонувати це якісна професійна, передвища та вища освіта", - сказав Лісовий.