“Націоналізація” житла окупантами: Старобільська РВА звернулася до правоохоронців

“Націоналізація” житла окупантами: Старобільська РВА звернулася до правоохоронців

Старобільська РВА склала перелік домоволодінь на Старобільщині, які на окупаційних ресурсах вважаються “безхазяйними”, та звернулася до правоохоронців щодо фактів можливого незаконного захоплення житла окупантами.

Про це йдеться на сторінці Старобільської РВА у Facebook.

Як зауважили у РВА, останнім часом окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях Старобільського району повідомляє власникам житла про необхідність його реєстрації у “єдиному державному реєстрі нерухомості” рф. У разі відсутності запису в реєстрі, або якщо житло не використовується чи за нього не вносять плату, його нібито вилучатимуть “муніципальні органи”.

Для фіксації правопорушень, допомоги правовласникам та відновлення правопорядку після деокупації, РВА склала перелік домоволодінь, які на окупаційних ресурсах вважаються "безхазяйними".

Також повідомляється, що Старобільська РВА звернулась до ГУНП в Луганській області щодо фактів можливого незаконного захоплення домоволодінь громадян з боку представників окупаційної влади для внесення відомостей до ЄРДР та проведення досудового розслідування.

“Крім того, звертаємося до свідків протиправних дій окупаційної влади рф щодо незаконного заволодіння домоволодіннями громадян та іншої нерухомості на території Старобільського району. Якщо вам відомі будь-які обставини скоєння представниками так званої “влади Старобільського району” протиправних дій, пов’язаних із вказаними фактами, просимо повідомити до ГУНП в Луганській області”, - наголосили у районній адміністрації.

  • Телефони чергової частини: 066 274 39 90, 066 920 84 57.
  • Електронна пошта: secr@lg.police.gov.ua;
  • Номер Старобільської РВА: 0681161408.

Нагадаємо, окупанти на Луганщині планують “інвентаризацію” всієї нерухомості.