Судитимуть «бізнесменів», причетних до фінансування «лнр»

Судитимуть «бізнесменів», причетних до фінансування «лнр»

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників злочинного угруповання за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

У ході розслідування встановили групу осіб, причетних до незаконної діяльності, пов’язаної з фінансуванням «лнр», а також ведення бізнесу на тимчасово окупованій території Луганщини.

Зокрема, встановили, що «депутат народної ради лнр ІІІ скликання» є засновником ТОВ у Брянці Луганської області. Він створив та очолив організовану групу, до складу якої на добровільній основі увійшли троє службових осіб ТОВ.

Діяльність підприємства пов’язана з виготовленням та ремонтом гірничої продукції, яка у подальшому реалізується на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей суб’єктам господарювання, зареєстрованим на території рф.

З 2015 року по теперішній час підприємство функціонує на тимчасово окупованій території Луганщини.

Задокументували, що з червня 2019 по січень 2020 року підприємство перерахувало до «бюджету лнр» понад 1 мільйон гривень.

Наразі матеріали обвинувачення направили до Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, за державну зраду судитимуть ще п’ятьох луганських правоохоронців.