“Залякування населення” – Стрюк про путінський указ щодо визнання українців іноземцями на ТОТ

“Залякування населення” – Стрюк про путінський указ щодо визнання українців іноземцями на ТОТ

Підписання путіним указу про прирівнювання громадян України до іноземців на тимчасово окупованих територіях – ще один варіант залякування місцевого населення.

Про це у телемарафоні повідомив керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк.

"На мій погляд – це ще один варіант залякування місцевого населення і, так скажімо, заганяють їх у те російське поле, яке намагаються нав'язати на окупованих територіях", – сказав він.

Зазначимо, президент росії володимир путін підписав указ, згідно з яким жителі нових окупованих територій, які не прийняли громадянство рф, визнаються іноземцями.

За словами уповноваженого Верховної ради України з прав люди Дмитра Лубінця, мета путінського указу одна – залякування та тиск на українське населення на тимчасово окупованих територіях з метою отримання ними документів російського зразка.

Керівник Сєвєродонецької МВА також нагадав, що без документів окупаційної влади у місті людям неможливо отримати соціальні виплати, адміністративні послуги та навіть пересування по регіону ускладнене.

Він зазначив, що люди ризикують життям, але намагаються зберегти український паспорт.

Стрюк порадив людям зберегти своє життя та дочекатися деокупації та приходу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупаційна влада збирається прийняти законопроєкт, згідно з яким запроваджуються особливі вимоги для українців, які отримали російське громадянство.