Цьогоріч близько 10 тисяч переселенців перекваліфікують за державний кошт

Цьогоріч близько 10 тисяч переселенців  перекваліфікують за  державний кошт

Цьогоріч щонайменше 10 тисяч внутрішніх переселенців мають отримати перекваліфікацію за рахунок держави.

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук повідомила в ефірі єдиного телемарафону новин.

Вона уточнила, що це відбуватиметься за програмою отримання спеціальних ваучерів на перепідготовку, набуття іншої спеціалізації, підвищення кваліфікації тощо. За словами посадовиці, ця програма – одна з ефективних.

«Ми розуміємо, що держава має докладати зусиль у питанні працевлаштування ВПО. Треба використати можливість перекваліфікувати їх. Для цього у нас діє програма ваучерів. Мої зусилля як Віцепрем’єра зараз спрямовані на те, щоб розширити її. Щоб цьогоріч щонайменше 10 тисяч наших внутрішньо переміщених осіб отримали таку перекваліфікацію за рахунок держави», – резюмувала Верещук.

Як раніше "Сєвєродонецьк онлайн" розповів заступник голови Луганської ОВА Володимир Чередніченко, повинна відбуватися соціалізація людей в громадах. На це  переорієнтують хаби.

Зараз шукають формат, у якому це могло бути реалізовано.

«Навіть міжнародні партнери не зможуть нас надалі годувати. Ми шукаємо формат, в якому максимально допомогти у пошуку роботи, навчанні. Ми хочемо перетворитися з пункту отримування харчів на центри отримання знань, навичок та адміністративних послуг. Хочемо дати вудочку, а не рибу», - каже чиновник.