Сестра одного з полонених «айдарівців» про суд у Ростові: «Абсурдність звинувачень у тому, що вони уродженці Луганщини і Донеччини»

Сестра полоненого «айдарівця» про суд у Ростові: «Абсурдність звинувачень у тому, що вони уродженці Луганщини і Донеччини»

25 липня у Ростові-на-Дону відбувся суд над вісімнадцятьма бійцями 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар». Там військовополонених, більшість з яких уродженці Луганщини та Донеччини, виставляють як «зрадників своєї землі».

Про це «Громадському радіо» розповіла сестра військовополоненого з Луганщини Ігоря Гайохи Галина.

«У цьому шоу-суді їх звинувачують у «тероризмі», але ж вони військовослужбовці ЗСУ, вони захищають свою землю, свою країну. Ми бачимо, що майже всі там уродженці Луганщини і Донеччини, тому абсурдність звинувачень у тому, що вони мають прописки на цих територіях», - повідомила вона.

За словами Галини, на суді росіяни виставляють хлопців «як зрадників своєї землі».

«Там не пояснити логікою, що відбувається, але те, що я читала, то це жахливо. Нібито Ігор «посягає» на «територіальну цілісність» утворення, якого не існує на жодній карті», - додала сестра полоненого.

Ігор Гайоха - родом з Луганщини, воює з 2014 року. 34-річного «айдарівця» звинувачують у «насильницькому захопленні влади» й «зміні конституційного ладу» в сепаратистській «днр» та участі в «терористичній організації» за «кримінальним кодексом» окупованих територій.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський нагородив командира роти 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" лейтенанта Олександра Коваленка орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня.