В Україні запустили грантову програму для підприємців-переселенців: можна отримати до 2,7 тис. євро

В Україні запустили грантову підтримку для підприємців-переселенців: можна отримати до 2,7 тис. євро

В Україні міжнародна гуманітарна організація Help – Hilfe zur Selbsthilfe надає грантову допомогу підприємцям з-поміж ВПО, а також мікробізнесу, який постраждав від військової агресії.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

У межах проєкту планується виділити 325 грантів вартістю до 2700 євро у національній валюті України.

Зазначається, що подати заявку на отримання гранту можуть постраждалі від військової агресії підприємці з Києва та Київської, Житомирської, Чернігівської областей. А також – підприємці з-поміж ВПО (за наявності довідки), які переїхали до Києва та Київської області.

Перевагу у відборі матимуть:

  • жінки-підприємиці, зокрема ті, які стали головою сім’ї у зв’язку з військовою службою чоловіка, його пораненням, перебуванням у полоні чи загибеллю;
  • домогосподарства з дітьми, літніми людьми та людьми з інвалідністю.


Програма розроблена для підтримки крафтових (наприклад, столярство, бджільництво, виготовлення прикрас) і сервісних (прибирання та догляд за будинками, ландшафтні послуги, персональні тренування тощо) бізнесів.

При цьому підкреслюється, що грошова підтримка надається на закупівлю обладнання та матеріалів. Прийом заявок триватиме до 15 серпня 2023 року.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив зміни до постанови, згідно з якими на окупованих територіях України пенсіонери зможуть відновити виплату пенсій за допомогою відеоконференції.