Акції українців спрацювали: окупанти показали полоненого “Мюнхена” (ВІДЕО)

Акції українців спрацювали: окупанти показали полоненого “Мюнхена” (ВІДЕО)

Акції на честь полоненого азовця Сашка “Мюнхена” Афоніна привернули увагу не лише в Україні, а й дійшли до росіян. Вони влаштували йому зустріч із матір'ю та записали з ним відео.

Про це у своєму телеграм-каналі написав військовий “Східний”.

“Вони пішли на безпрецедентний крок – привезли полоненого азовця до його рідного міста на окупованому Донбасі, влаштували зустріч із матір'ю, яку він не бачив із 2016-го року, як і рідну квартиру. Ну і, звичайно ж, записали все це на відео, використовуючи як акт пропаганди й головне як “жест милосердя влади так званої днр”, – повідомив він.

На відео “Мюнхен” просить вибачення у жителів “днр”, а також у батьків. Після його розповіді на кадрах показали зустріч Сашка з мамою.

“Східний” також зазначив, що вважає такі дії актом психологічного тиску на українського полоненого бійця: “Звичайно, коли ти в полоні, у тюремній робі, а руки в наручниках – підбирати мову особливо не доводиться, та й вибору нема. Черговий акт психологічного тиску на наших полонених бійців у полоні, а скільки ми ще не знаємо?”

Проте зауважив, що українські акції щодо “Мюнхена” досягли вагомого резонансу – Сашка вперше побачили після виходу з Азовсталі, переконалися, що він взагалі живий і цілий.

“Наше завдання – не дати цій історії затихнути, продовжувати наполягати на якнайшвидшому обміні нашого побратима та підтримувати настільки, наскільки тільки можемо. "Мюнхен", ми з тобою, Брате!”, – підсумував “Східний”.

Нагадаємо, Сашко “Мюнхен” Афонін після окупації його рідного міста був вимушений покинути його, незабаром вирішивши приєднатися до полку "Азов" і захищати Україну зі зброєю в руках. В "Азові" він став медиком і нову фазу війни зустрів саме в цій ролі в Маріуполі. У полоні хлопець знаходиться понад рік. До цього його близькі та друзі мовчали, бо боялися нашкодити обміну. Але ж ситуація не змінювалася й вони прийняли рішення розповісти громадськості про полоненого. “Східний” поділився з “Сєвєродонецьк онлайн” деталями цієї історії.