Путіна на саміті БРІКС закликали повернути вивезених в рф українських дітей і відновити "зернову угоду"

Путіна на саміті БРІКС закликали повернути вивезених в рф українських дітей і відновити "зернову угоду"

Президента росії володимира путіна на саміті БРІКС — Бразилії, росії, Індії, Китай і ПАР, закликали відновити "зернову угоду" і повернути українських дітей, яких забрала росія.

Таке звернення до путіна зробив президент ПАР Сиріл Рамафоса після виступу російського диктатора, повідомляє The New York Times.

"Не приймаючи сторони у війні, пан Рамафоса закликав до відновлення зернової угоди та повернення в Україну дітей, яких забрала росія, що є одним зі звинувачень, висунутих Путіну міжнародним судом", - йдеться у матеріалі. 

Видання пише, що хоча війна в Україні, зокрема, в контексті "зернової угоди", обговорювалася учасниками саміту БРІКС, жодна зі сторін не висловила підтримки росії.

Рамафоса за підсумками зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном наголосив, що вони "погодилися з важливістю діалогу та переговорів між двома сторонами".

Путін у відеозверненні до учасників саміту заявив, що рф почала вторгнення в Україну, щоб покласти край війні, "розв'язаній Заходом, повідомляє CNN.

"Наші дії в Україні спрямовані виключно на те, щоб припинити війну, розв’язану західними державами та їхніми союзниками в Україні проти людей, які живуть на Донбасі", — сказав путін.

"Ми вдячні нашим колегам з БРІКС, які активно беруть участь у пошуку мирного вирішення цієї ситуації", - додав він.

Також путін заявив, що росія "має можливості замінити українське зерно як комерційно, так і як безоплатну допомогу нужденним країнам".

Нагадаємо, путін не зміг особисто приєднатися до Йоганнесбурзького саміту БРІКС через міжнародний ордер на арешт за його жорстоке вторгнення в Україну, зокрема, через вивезення в рф українських дітей, він прислав замість себе на саміт міністра Сергія Лаврова.

Нещодавнє розслідування виявило, що ексохоронець путіна міністр МНС рф Олександр Куренков разом з дружиною - президенткою фонду "Архістратига Михайла" Оленою Мільською, організував центри, де дітей навчають вбивати на війні. Також Мільська організувала насильницьке вивезення українських дітей в рф.