На окупованій Луганщині у школах разом із дітьми розташовуватимуться військові рф, - ЛОВА

На окупованій Луганщині у школах разом із дітьми розташовуватимуться військові рф

Під час навчального року у самопроголошеній «лнр» у школах разом із дітьми розташовуватимуться військові рф. Для практично зупиненої вугільної галузі регіону перед «виборами» знайшли інвестора.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

У переважній більшості освітніх закладів регіону розміщується особових склад армії рф. Однак, щоб розпочати навчальний рік в містах та селах, які розташовані подалі від лінії фронту, та відшукати місце дітям для занять, в окупаційному профільному міністерстві ухвалили рішення про забезпечення шкіл воєнізованою охороною.

«Тобто під час навчального процесу поряд з учнями відпочиватимуть озброєні росіяни. «Живий щит», на який усі у так званій «лнр» згодні», - прокоментували у ЛОВА.

Також в адміністрації повідомили, що деякі компанії згодні інвестувати й у вмираючу вугільну галузь і подали свої пропозиції. Вже є й переможець, якого обрали не на тендері, а звичайною робочою групою.

«Якою й озвучені умови «відмивання грошей». Тому що колись передові вугледобувні підприємства Довжанська окупанти поступово закривають. Зокрема, на шахті «Червоний партизан» у зміну останнім часом спускалися лише по шість осіб. Більше працювати там нікому – основну частину гірників примусово мобілізували», - прокоментували у ЛОВА.

Підприємства накопичили багатомільйонні борги за спожиту електроенергію. Зокрема, місцеве об’єднання «Східвугілля» уже відключено від живлення.

Законсервовані всі шахти у Хрустальному.

Загалом за підсумками минулого року, видобуток вугілля на окупованих територіях Луганщини та Донеччини знизився на 42 %, тобто фактично наполовину.

Цьогоріч ситуація ще гірша, але показники першого півріччя не афішують.

«Бо наостанок вирішили разом із інвестором організувати багатомільйонний бізнес. Перед так званими «першими виборами», - вважають у ЛОВА.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині активно триває підготовка до нового навчального року: загарбники залучають пропагандистську літературу та легалізують присутність військових у навчальних закладах.